NaslovnicaBiHPolitikaVasić: Sve dr...

Vasić: Sve države regiona imaju iste probleme

Oktobra 2014. godine dr. Mile Vasić se kao član NDP kandiduje za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske sa programom 5+: Konkretno i principijelno. Program se zasniva na pet stavki: borbu protiv kriminala i korupcije, jačanje srednje klase, jačenje porodice, zaštita i racionalno koršćenje prirodnih resursa i stvaranje konkurente privrede:.

To je radila jedna ekipa prijatelja i aktivista. Radili smo nekih pet-šest mjeseci. Pokušali smo da damo neke konkretne stvari i da pokažemo da zaista stvari mogu da se pomjere sa mrtve tačke, da nije neka šuplja predizborna priča nego da ima osnova da se u ovoj zemlji neke stvari promjene“, rekao je Mile Vasić.

Godinu dana poslije, predsjednik HDZ-a Hrvatske Tomislav Karamarko, predstavlja program Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+ Hrvatska. Taj program, prezentovan na više stranica, velikim djelom podsjeća na program doktora Vasića. Karamarkov program fokus stavlja gospodarski rast i zapošljavanje, zdravstvo i socijalna pravednost, pravna stabilnost, demografija te obrazovanje i znanost. U HDZ-u kažu da je program rađen uz podršku minhenskog Ifo instituta.

Vasić tvrdi kako nije imao komunikaciju sa čelnicima HDZ-a.

Nije me niko kontaktirao. Bilo je i tih pitanja da li je zvao HDZ, da li su zvali ovi. Nije me stvarno niko kontaktirao“, kazao je profesor Vasić.

Sličnost Karamarkovog i Vasićevog programa, premijer Hrvatske i predsjednik SDP-a, Zoran Milanović je prokomentarisao: “Ne mislim da je HDZ uzeo program iz Prnjavora nego im je to neko prodao.”

Mediji u Hrvatskoj prenose da je Milanović i dodao da Hrvatska nije Prnjavor, da ne slave cajke nego ih suzbijaju i to će biti dio SDP-ov programa “

Vasić nije želio komentarisati ovakve izjave. Ističe da sve države regiona imaju iste probleme i kako svaki politički program može biti primijenjen u svim zemljama regije.

Program 5+ podigao je veliku prašinu u Hrvatskoj, a izjava Milanovića u Prnjavoru, odakle mu poručuju su njegove riječi uvredljive i da taj grad trebaju poznavati po tome što je Evropa u malom.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.