Lokalne TemeSportPozdrav od Elvedine Muzaferije sa skijaških staza u Austriji

Pozdrav od Elvedine Muzaferije sa skijaških staza u Austriji

Ako ste slučajno zaboravili, Visoko ima najperspektivniju mladu skijašicu u BiH. Elvedina Muzaferija je već odrasla djevojčica koja se takmiči u vrlo ozbiljnoj konkurenciji i bilježi jako dobre rezultate, s tim da oni slabiji poznavatelji skijanja moraju shvatiti da je BiH u svijetu skijanja nažalost veoma nisko i zato se u tom sportu svaki rezultat posmatra na poseban način. Elvedina je skromna kao i obično i poslala nam je mail sa svojim rezultatima sa takmičenja u Austriji.

” Pozdrav svima, želim da Vas obavijestim da sam prethodni vikend od 19-22.12 boravila u austrijskom Kaltenbach-u, gdje sam vozila četiri utrke. U dva superveleslaloma sam osvojila 10. i 14. mjesto. U dvije alpske kombinacije sam osvojila 7. i 8. mjesto. Na ovim utrkama su nastupale 63 cure iz Austrije, Njemačke, Česke, Poljske, Hrvatske, Slovenije, Rumunije, Holandije i Srbije. Treba napomenuti da su se takmičile i dvije cure iz Svjetskog kupa, Bernadette Schild i Lena Durr. Već u subotu putujem za Bugarsku (Bansko) gdje će se voziti dva FIS slaloma, 28-29.12.2015.godine. Pozdrav.

Pozdrav i tebi Elvedina i puno sreće. Diši punim plućima i skijaj najbolje što možeš za svoje maglovito Visoko…


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE