Općina Visoko...

Općina Visoko pokrenula prodaju nekretnine u vlasništvu KTK u centru grada, koji je skriveni interes ove prodaje?

1638
PODIJELI

Općina Visoko pokrenula je prodaju objekta koji je u vlasništvu KTK Visoko u samom centru grada preko puta Pošte. Atraktivna lokacija od 170m2 svakako je izazov za sve one koji trenutno imaju novca za investiranje kao i za one koji love u mutnom, a posebno za one koji su u sprezi sa vlašću pa kupuju nešto ispod svake stvarne vrijednosti.

I ne bi ovdje bilo ništa čudno da godinama Općina Visoko nije uzimala kiriju od KTK Visoko za pomenuti prostor da bi se na kraju ispostavilo da je taj prostor u vlasništvu KTK Visoko!?!? Apsurd je tim prije veći upravo zato što Općina Visoko pokreće prodaju ovog objekta? Koji je to krajnji interes građana Visokog i radnika KTK?

prodaja objekta ktk kod poste faksimil 1Procjenjena vrijednost objekta je 142.038,00KM. Novac od eventualne prodaje ide putem Poreske uprave za izmirenje doprinosa KTK Visoko i interes KTK i jeste da se njihova imovina prodaje po stvarnoj i procjenjenoj vrijednosti. Međutim, u zemlji u kojoj pokradoše sve što je društveno iz bivšeg sistema, napravili su takav sistem koji omogućava bilo kome ko ima neku presudu da pokrene prodaju, a onda se pojavljuju ove tri kategorije ljudi iz prvog dijela teksta koji naravno ne kupuju objekte po procjenjenim vrijednostima negu upola manje ili još manje od toga.

prodaja objekta ktk kod poste faksimil 2Pitanje je zašto je Općina pokrenula ovu prodaju kada na kraju neće imati nikakve koristi od toga u pravnoj stvari u kojoj u konačnici i nije u pravu. Interesantno je ko će se pojaviti i kao kupac, i šta će uraditi sa objektom nakon kupovine, jer bolje informisanim je jasno da su “Reformatori” još pd dolaska na vlast bacili oko i imaju aspiracije prema objektima KTK Visoko i za kupovinu istih koriste raznorazne laufere.

Evidentno je u posljednje vrijeme kako se približava kraj ove vlasti da se pokušava ubrzano raskrčmiti sve što asocira na KTK, od malih prostora u gradu, do Prijekog i Konfekcije. Stoga ako imate viška para, pojavite se sutra i za male pare kupite prostor koji vrijedi i koji će vrijediti puno više od iznosa za koji će ga kupiti neki od taldžija.

objekat ktk kod poste 11Depozit za sutrašnju prvu prodaju objekta KTK Visoko u centru grada je 14.200KM.

Komentari

komentara