Lokalne TemeSportŠF "Visport-Zanatlija" sa turnira iz Beograda se vratila neporažena

ŠF “Visport-Zanatlija” sa turnira iz Beograda se vratila neporažena

Nogometaši ŠF “Visport-Zanatlija” proteklog vikenda nastupili su na turniru u Beogradu. Visočka ekipa bila je smještena u Domu učenika srednje željezničke škole, a prvu utakmicu su igrali u subotu 28.11. protiv FK Voždovac.

Predpionirska selekcija ŠF “Visport-Zanatlija” bila je bolje od vršnjaka iz Srbije i pobijedili su rezultatom 3:2. Strijelici za Visočane su bili Prolaz Said, Bešlija Nurdin i Buza Almin.

Nakon odigrane utakmice uslijedilo je druženje sa prijateljima i domaćinima iz Voždovca u tržnom centru, gdje se i nalazi stadion ove ekipe na petom spratu.

U nedjelju 29.11. odigrana je utakmica protiv domaćina turnirav FK Crvena Zvezda na stadionu Marakana. Konačan ishod je bio bez pobjednika 2:2. Strijalac za ŠF “Visport-Zanatlija” je bio Šabić Dženan dok je drugi pogodak bio autogol domaće ekipe.

Treća utakmica je bila protiv ekipe FK Rad. I tu je rezultat bio neriješen 1:1, strijelac za ŠF “Visport-Zanatlija” je bio Vračo Hamza.

– Bilo je ovo jedno odlično iskustvo za kompletnu našu školu i igrače godišta 2004/2005. Bilo je ovo i više od fudbala jer smo izvan granica naše zemlje mogli vidjeti kako se radi u velikim klubovima poput Crvene Zvezde. Pored sportskog dijela naši fudbaleri su imali priliku i da upoznaju Beograd, domaćini su se potrudili da se osjećamo kao kod kuće. Obišli smo značajne dijelove grada, poznati ZOO Vrt, a između utakmica razmjenjivali iskustva sa drugim trenerima. Uz sve to vratili smo se u Visoko kao neporažena ekipa – izjavio je za Visoko.co.ba Edin Muzaferija, šef stručnog štaba ŠF “Visport-Zanatlija”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE